Sałatka meksykańska

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  30 dag pieczonego mięsa z drobiu,
* 1 zielona papryka (15 dag),
*  1 czerwona papryka (15 dag),
* 15 dag kukurydzy z puszki,
* 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko,
* 2/3 szklanki śmietany 22-procentowej,
* 3 łyżki majonezu,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
* po ½ łyżeczki chili Prymat,
* kminku Prymat,
* kurkumy Prymat i mielonych goździków,
*  sól

file1286542216

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Mięso oraz paprykę połączyć z ryżem i osączoną kukurydzą. Wlać śmietanę wymieszaną z majonezem, doprawić solą i przyprawami Prymat. Doprawić KUCHARKIEM na lato. Sałatkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.

www.kucharek.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sałatka meksykańska

  1. avatar bukati pisze:

    Świetny do takiej sałatki jest biały ryż długoziarnisty Kupca. On się w ogóle nie skleja a do tego elegancko wygląda w takiej sałatce – nie jakaś tam mamałyga. Uwielbiam meksykańskie sałatki, dipy wszelakie i nachosy :) Ogólnie mogłabym się chyba stołować meksykańsko (byle bez fasoli) z domieszką włoskich klimatów :)

Dodaj komentarz