Sałatka Guacamole

4 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
  • 400g czerwonej fasoli, opłukanej i osuszonej
  • 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • 2 łyżki zmielonej papryczki jalapeno
  • 1/2 łyżeczki świeżo startej skórki limonki
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki (2 limonki)
  • 1/4 szklanki dobrej oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki zmielonego czosnku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 2 dojrzałe awokado, bez pestek, obrane, pokrojone w kostkę

Sposób przygotowania:

Umieścić pomidory, paprykę żółtą, czerwoną fasolę, czerwoną cebulę, paprykę jalapeno i skórkę z limonki w dużej misce. Wymieszać sok z limonki, oliwę z oliwek, sól, pieprz, czosnek, pieprz cayenne i polać warzywa. Dobrze wymieszać.

Tuż przed podaniem włożyć awokado do sałatki. Podawać w temperaturze pokojowej.

Smacznego!

file1307186585



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz