Ryż z rodzynkami i jajkiem – po ormiańsku

2 marca 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Polecam doskonały ormiański ryż jako dodatek do mięs lub samodzielne danie.

dwie torebki ryżu

torebka rodzynek

3 jajka

2 łyżki masła

sól

Ugotowac ryż na sypko. Na maśle podsmażyć rodzyneczki, dodać wybełtane w oddzielnej miseczce jajka i wlać na patelnię, mieszać chwilkę aż jajka porządnie się zetną. Dodać do ryżu, wymieszać, można dodać odrobinę kurkumy, aby ryż miał ładny kolor.

file1267521819



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.