Rybna zapiekanka z pomidorami

10 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 ziemniaki
– 4 łyżki oliwy
– 60 dag filetów z pangi
– sok z cytryny
– świeży rozmaryn (gałązka)
– 500 gram pomidorków koktajlowych
– sól, pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, gotować 3 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą.
Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, ułożyć na ziemniakach, obłożyć rozmarynem, piec około 40 minut w rozgrzanym piekarniku, pomidorki opłukać, dodać do ryby i ziemniaków w połowie pieczenia.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...