Schab z gorczycą

10 września 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1,2 kg schabu od karczku bez kości

– pół słoika musztardy z gorczycą

– cukier

– 5 łyżek oleju

– 2 łyżki octu winnego lub kieliszek wytrawnego wina

– keczup

– ostra papryka

– sól

– pieprz grubo zmielony

 

Schab opłukać i wysuszyć, natrzeć solą odstawić w chłodne miejsce. Olej wymieszać z musztardą, octem, keczupem, papryką, dodać do smaku szczyptę soli i cukru oraz pieprz, posmarować pastą mięso. Odstawić na minimum 2 godziny do lodówki. Osączyć mięso z zalewy, zdjąć część ziaren, położyć mięso na natłuszczonej blasze, piec 1 godzinę w 190 stopniach C, polewając wytwarzanym podczas pieczenia sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz