Ryba duszona w sosie pietruszkowym

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Ryba – filety 100g
  • Śliwki kilka sztuk
  • Mleko 25g
  • Pietruszka 15g
  • Mąka 6g
  • oliwa 5 g, jogurt naturalny 50g
  • zielona pietruszka

Filety opłukać, pokroić w porcje, skropić osolonym mlekiem i pozostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Śliwki umyć, namoczyć, wydrylować, pokrajać w paski. Pietruszkę umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych otworach. Filety osączyć z mleka, oprószyć mąką, obsmażyć na patelni bez tłuszczu. Włożyć do rondla, podlać wodą, w której moczyły się śliwki, dodać pietruszkę, śliwki i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Z pozostałej mąki i oleju oraz jogurtu sporządzić zawiesinę, zalać rybę, zagotować, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

file1259140764



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz