Zupa ziemniaczana

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew 30 g, pietruszka 20 g
  • Seler 10 g, ziemniaki 132 g
  • koncentrat pomidorowy 9 g
  • mąka 3 g, mleko 53 g
  • oliwa 3,5 g
  • zielona pietruszka, koperek, sól

Oczyszczone, opłukane warzywa pokroić na kawałki i ugotować do miękkości, następnie wyłowić je. Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do wywaru i ugotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, wlać mieszając do zupy, zagotować. Przyprawić. Przed podaniem dodać zieleninę

file1259140836



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺