Rozgrzewający kebab z baraniny

6 października 2013, dodał: Kara6
Artykuł zewnętrzny

Danie na 3-4 porcje
Porcja – 470 kcal

Składniki :

* 600 g mielonej baraniny
* chili
* 2 ząbki czosnku
* łyżeczka mielonego kminku i słodkiej papryki
* 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
* sok z cytryny
* sól i pieprz
* świeża posiekana kolendra i natka

Przygotowanie :

1. Obierz i posiekaj czosnek oraz oczyść i posiekaj chili.
2. Następnie wszystkie składniki: mieloną baraninę, czosnek, chili oraz przyprawy, sok z cytryny u zioła uformuj w podłużne kiełbaski.
3. Ponabijaj je na wcześniej namoczone drewniane szpadki do szaszłyków.
4. Tak przygotowane mięso zgrilluj ze wszystkich stron, obracając, na złoty kolor.

file1381057953



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz