Roladki indycze z zielonym pesto

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 sznycle z indyka po 15 dag każdy
sól, pieprz
pół szklanki pesto
30 dag makaronu tagiatelle
2 łyżki oleju
4 łyżki startego parmezanu
po 1/2 szklanki białego wina, bulionu drobiowego oraz słodkiej śmietanki
2 łyżki masła
pomidorki koktajlowe do dekoracji

W garnku zagotować posoloną wodę, ugotować makaron. Sznycle opłukać, wytrzeć do sucha, mięso oprószyć solą, pieprze, lekko rozbić, posmarować każdy płat mięsa pesto, posypać parmezanem, zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć na talerz. Do tłuszczu z patelni dodać wino, bulion i śmietanę, zagotować i doprawić do smaku. Roladki podgrzać w sosie, makaron odcedzić, ułożyć obok roladek, polać sosem, dekorować pomidorkami.

jak zrobić pesto znajdziesz tutaj:

https://urodaizdrowie.pl/pesto



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...