Roladki indycze z zielonym pesto | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Roladki indycze z zielonym pesto

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 sznycle z indyka po 15 dag każdy
sól, pieprz
pół szklanki pesto
30 dag makaronu tagiatelle
2 łyżki oleju
4 łyżki startego parmezanu
po 1/2 szklanki białego wina, bulionu drobiowego oraz słodkiej śmietanki
2 łyżki masła
pomidorki koktajlowe do dekoracji

W garnku zagotować posoloną wodę, ugotować makaron. Sznycle opłukać, wytrzeć do sucha, mięso oprószyć solą, pieprze, lekko rozbić, posmarować każdy płat mięsa pesto, posypać parmezanem, zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć na talerz. Do tłuszczu z patelni dodać wino, bulion i śmietanę, zagotować i doprawić do smaku. Roladki podgrzać w sosie, makaron odcedzić, ułożyć obok roladek, polać sosem, dekorować pomidorkami.

jak zrobić pesto znajdziesz tutaj:

https://urodaizdrowie.pl/pesto



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...