Roladki indycze z zielonym pesto

15 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 sznycle z indyka po 15 dag każdy
sól, pieprz
pół szklanki pesto
30 dag makaronu tagiatelle
2 łyżki oleju
4 łyżki startego parmezanu
po 1/2 szklanki białego wina, bulionu drobiowego oraz słodkiej śmietanki
2 łyżki masła
pomidorki koktajlowe do dekoracji

W garnku zagotować posoloną wodę, ugotować makaron. Sznycle opłukać, wytrzeć do sucha, mięso oprószyć solą, pieprze, lekko rozbić, posmarować każdy płat mięsa pesto, posypać parmezanem, zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć na talerz. Do tłuszczu z patelni dodać wino, bulion i śmietanę, zagotować i doprawić do smaku. Roladki podgrzać w sosie, makaron odcedzić, ułożyć obok roladek, polać sosem, dekorować pomidorkami.

jak zrobić pesto znajdziesz tutaj:

https://urodaizdrowie.pl/pesto



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....