Rolada ze schabu

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg schabu
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 30 dag boczniaków
  • pęczek natki
  • olej
  • sól

Schab rozciąć z trzech stron, posolić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Boczniaki starannie oczyścić, odciąć trzony. Na rozłożonym, lekko rozbitym mięsie ułożyć rzędami paski papryki, pokrojoną cebulę i kapelusze boczniaków. Natkę umyć, podzielić na gałązki, przykryć nimi ułożone na mięsie grzyby i warzywa. Mięso zwinąć ciasno w roladę, związać nicią, posmarować olejem. Ułożyć w brytfance, wlać 1/3 szklanki wody, przykryć. Roladę piec ok. 1 godz w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.