Rolada ze schabu

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg schabu
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 30 dag boczniaków
  • pęczek natki
  • olej
  • sól

Schab rozciąć z trzech stron, posolić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Boczniaki starannie oczyścić, odciąć trzony. Na rozłożonym, lekko rozbitym mięsie ułożyć rzędami paski papryki, pokrojoną cebulę i kapelusze boczniaków. Natkę umyć, podzielić na gałązki, przykryć nimi ułożone na mięsie grzyby i warzywa. Mięso zwinąć ciasno w roladę, związać nicią, posmarować olejem. Ułożyć w brytfance, wlać 1/3 szklanki wody, przykryć. Roladę piec ok. 1 godz w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...