Rolada ze schabu

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg schabu
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 30 dag boczniaków
  • pęczek natki
  • olej
  • sól

Schab rozciąć z trzech stron, posolić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Boczniaki starannie oczyścić, odciąć trzony. Na rozłożonym, lekko rozbitym mięsie ułożyć rzędami paski papryki, pokrojoną cebulę i kapelusze boczniaków. Natkę umyć, podzielić na gałązki, przykryć nimi ułożone na mięsie grzyby i warzywa. Mięso zwinąć ciasno w roladę, związać nicią, posmarować olejem. Ułożyć w brytfance, wlać 1/3 szklanki wody, przykryć. Roladę piec ok. 1 godz w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....