Rolada ze schabu

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg schabu
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 30 dag boczniaków
  • pęczek natki
  • olej
  • sól

Schab rozciąć z trzech stron, posolić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski. Boczniaki starannie oczyścić, odciąć trzony. Na rozłożonym, lekko rozbitym mięsie ułożyć rzędami paski papryki, pokrojoną cebulę i kapelusze boczniaków. Natkę umyć, podzielić na gałązki, przykryć nimi ułożone na mięsie grzyby i warzywa. Mięso zwinąć ciasno w roladę, związać nicią, posmarować olejem. Ułożyć w brytfance, wlać 1/3 szklanki wody, przykryć. Roladę piec ok. 1 godz w temp. 200 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....