Wołowina słodko-kwaśna | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wołowina słodko-kwaśna

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1,5 kg wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 6 posiekanych cebul
  • 1,5 łyżeczki soli
  • pieprz
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • Olej rozgrzać w płaskim rondlu. Włożyć mięso i zrumienić z obu stron, wyjąć, przełożyć na talerz. Cebulę wsypać na tłuszcz po smażeniu mięsa i usmażyć na złoty kolor. Włożyć ponownie mięso, posolić, wlać 3 szklanki wrzącej wody, przykryć, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości około 2 godziny.
    Wlać sok z cytryny, wsypać cukier, zamieszać, dusić dalsze 10 minut. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Tabletka "po" od 15 roku życia
    Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
    Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
    Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
    Podwyżka renty socjalnej
    Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
    Złomowanie auta
    Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...