Racuchy z kwaśnego mleka ze śliwkami

3 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

0,50 kg śliwek umyć, oczyścić z pestek, pokroić w ćwiartki. 2 jajka połączyć z 1/2 l mleka kwaśnego, dodać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia, cukier waniliowy, wymieszać.
Dodać śliwki i wymieszać razem. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką zamoczoną w wodzie nakłądać małe porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż się zrumienią. Gotowe posypać cukrem pudrem.

file1265203705



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...