Puree z natki pietruszki do mięs

12 marca 2018, dodał: EKSPERTKA

Pure  korzenia pietruszki posiada niezwykle delikatny ciekawy smak, świetnie komponuje się z daniami mięsnymi np: żeberkami czy polędwiczkami w sosie grzybowym. Danie jest alternatywą dla tradycyjnego puree z ziemniaków i poza tym znacznie mniej kaloryczne. Posiada niski indeks glikemiczny, więc jest zdrowe i lekkostrawne.

składniki:

1 kg pietruszki – korzeń
50 g masła

2 łyżki miodu
1 łyżka ostrej musztardy
sól, biały pieprz
ok 1 l mleka 2 %

Do dużego rondla włożyć miód i masło, dodać pokrojone w kostkę obrane pietruszki. Po skarmelizowaniu się całość zalać mlekiem i gotować przez około 10 minut. Odlać troszkę mleka i zmiksować blenderem, dodać musztardę, sól i pieprz do smaku.

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ

FORUM - bieżące dyskusje

wegetariańskie
A zobacz sobie na opcję wegetariańską cateringu dietetycznego Warszawski Dzień (działają też w...
Suplementacja - warto się wspomagać…
Ja tego nie robię, bo tak jak tu wcześniej pisałam mam bardzo bogatą...
Motywacja, odchudzanie jak być fit?…
Z siłownią to ciężko powiedzieć - każdy ma swoje sposoby, żeby się zmotywować....
Zdrowe odżywianie :)
Ja się staram - ale dużo łatwiej jest mi odżywiać się zdrowo odkąd...