Puree z natki pietruszki do mięs

12 marca 2018, dodał: EKSPERTKA

Pure  korzenia pietruszki posiada niezwykle delikatny ciekawy smak, świetnie komponuje się z daniami mięsnymi np: żeberkami czy polędwiczkami w sosie grzybowym. Danie jest alternatywą dla tradycyjnego puree z ziemniaków i poza tym znacznie mniej kaloryczne. Posiada niski indeks glikemiczny, więc jest zdrowe i lekkostrawne.

składniki:

1 kg pietruszki – korzeń
50 g masła

2 łyżki miodu
1 łyżka ostrej musztardy
sól, biały pieprz
ok 1 l mleka 2 %

Do dużego rondla włożyć miód i masło, dodać pokrojone w kostkę obrane pietruszki. Po skarmelizowaniu się całość zalać mlekiem i gotować przez około 10 minut. Odlać troszkę mleka i zmiksować blenderem, dodać musztardę, sól i pieprz do smaku.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...
Powiększanie oraz wypełnianie ust
efekt jest od razu, lekka opuchlizna jest ale po kilku dniach schodzi :)
tarczyca
Koniecznie warto zrobić badania i wybrać się do lekarza od hormonów. Ja chodzę...
Brzuszki
Heh, tak samo - nie mam pojęcia skąd się wzięło przekonanie, że da...