URODA I ZDROWIE

Puree z natki pietruszki do mięs

12 marca 2018, dodał: EKSPERTKA

Pure  korzenia pietruszki posiada niezwykle delikatny ciekawy smak, świetnie komponuje się z daniami mięsnymi np: żeberkami czy polędwiczkami w sosie grzybowym. Danie jest alternatywą dla tradycyjnego puree z ziemniaków i poza tym znacznie mniej kaloryczne. Posiada niski indeks glikemiczny, więc jest zdrowe i lekkostrawne.

składniki:

1 kg pietruszki – korzeń
50 g masła

2 łyżki miodu
1 łyżka ostrej musztardy
sól, biały pieprz
ok 1 l mleka 2 %

Do dużego rondla włożyć miód i masło, dodać pokrojone w kostkę obrane pietruszki. Po skarmelizowaniu się całość zalać mlekiem i gotować przez około 10 minut. Odlać troszkę mleka i zmiksować blenderem, dodać musztardę, sól i pieprz do smaku.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zabieg hifu Gdańsk
Zabieg hifu - widząc zróżnicowane ceny zabiegu w różnych salonach kosmetycznych , klinikach medycznych...
Wywoływanie zdjęć
Koleżanka przekonała mnie do Empiku, wywołałam, jestem bardzo zadowolona :)
Macie czas na jedzenie w pracy?
Przerwa w pracy jest u mnie wystarczająca, żeby spokojnie zjeść. Szkoda tylko, że moje niezorganizowanie...
Jak często jadacie w mieście?
A to tak sama z siebie postanowiłaś wziąć się za gary? :D...