Pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej

25 marca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
W garnku ugotowałam odmierzoną szklankę kaszy jaglanej.
Po ostygnięciu dodałam ją do mięsa mielonego. Następnie wrzuciłam jedno jajko, sprasowany czosnek, pokrojoną drobno cebulę. Przyprawiłam pieprzem, lubczykiem, pieprzem cytrynowym i lekko vegetą. Wyrobiłam farsz i ulepiłam małe kuleczki.
Do wywaru z zupy pomidorowej, którą zrobiłam dzień wcześniej z udźca z  indyka, dodałam zioła prowansalskie i pieprz cayenne, koper, kostkę mięsną i pół słoiczka przecieru pomidorowego by zagęścić sos.
Gdy już sos „bulgotał” wrzuciła pulpeciki, które gotowały się 30 min.



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.