Pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej

25 marca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
W garnku ugotowałam odmierzoną szklankę kaszy jaglanej.
Po ostygnięciu dodałam ją do mięsa mielonego. Następnie wrzuciłam jedno jajko, sprasowany czosnek, pokrojoną drobno cebulę. Przyprawiłam pieprzem, lubczykiem, pieprzem cytrynowym i lekko vegetą. Wyrobiłam farsz i ulepiłam małe kuleczki.
Do wywaru z zupy pomidorowej, którą zrobiłam dzień wcześniej z udźca z  indyka, dodałam zioła prowansalskie i pieprz cayenne, koper, kostkę mięsną i pół słoiczka przecieru pomidorowego by zagęścić sos.
Gdy już sos „bulgotał” wrzuciła pulpeciki, które gotowały się 30 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...