Pulpeciki z indyka i kaszy jaglanej

25 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
W garnku ugotowałam odmierzoną szklankę kaszy jaglanej.
Po ostygnięciu dodałam ją do mięsa mielonego. Następnie wrzuciłam jedno jajko, sprasowany czosnek, pokrojoną drobno cebulę. Przyprawiłam pieprzem, lubczykiem, pieprzem cytrynowym i lekko vegetą. Wyrobiłam farsz i ulepiłam małe kuleczki.
Do wywaru z zupy pomidorowej, którą zrobiłam dzień wcześniej z udźca z  indyka, dodałam zioła prowansalskie i pieprz cayenne, koper, kostkę mięsną i pół słoiczka przecieru pomidorowego by zagęścić sos.
Gdy już sos „bulgotał” wrzuciła pulpeciki, które gotowały się 30 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...