Pstrąg bazyliowy

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:grouper_pesto-la

1 szklanka świeżych liści bazylii
1/4 filiżanki startego świeżego parmezanu
1/2 łyżeczki startej skórki i świeży sok z limonki
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
1/8 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
4 filety pstrąga
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Wymieszać bazylię, parmezan, sok i skórkę z limonki, oliwę, sól, czosnek. Pozostawić na 10 min. Rybę  posypać solą i pieprzem. Smażyć lub grillować filety ok. 4 min. z każdej strony. Podawać z pastą z bazylii.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺