Przepis na Szakszuka – tunezyjskie danie

5 grudnia 2017, dodał: Michał Pieczek

Szakszuka to pyszne i proste danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej. Jest idealne zarówno na pożywne śniadanie, jak i szybki obiad.
szakszuka
Składniki na 2 porcje:

4 jajka
1 kiełbasa
1/2 cebuli
1 duży ząbek czosnku
4 pomidory
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Świeża bazylia

Rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną w kostkę cebulę z czosnkiem. Dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i smaż przez 3 minuty. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Posiekaj w kostkę. Do cebuli z kiełbasą i czosnkiem dodaj pomidory – smaż wszystko przez chwilę aż odparuje nadmiar wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na pomidory wybij jajka i smaż aż zetnie się białko. Gotową potrawę oprósz świeżą bazylią i pieprzem. Podawaj z grzankami. Smacznego!

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Przepis na Szakszuka – tunezyjskie danie

  1. avatar Olechowska Katarzyna napisał(a):

    Bardzo latwe i smaczne

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Prezenty dla dzieci na Gwiazdkę i M…
Ja zamawiałam online lego ze Star Wars u nich. Faktycznie dużo fajnych...
Zaproszenia ślubne
Po co brać cudze, jak można własne?
Torbiele, cysty na jajnikach - lecz…
Warto to skonsultować z innym ginekologiem. U mnie jeden ginekolog powiedział, że trzeba...
Makijaż dla amatorki
Hej. Interesuje cię szkolenie podstawowe czy zaawansowane? ;-)