Przekładana sałatka z kukurydzą i fasolą

14 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • Ketchup łagodny
  • 4-5 jaj
  • majonez
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona lub żółta (najlepiej kawałek jednej i drugiej)
Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą. Jajka ugotować na twardo pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Świeżą paprykę pokroić w kostkę, podsypać lekko solą, żeby puściła wodę i dopiero dodawać do sałatki (zabieg potrzebny, żeby sałatka na drugi dzień nie podeszła wodą).

W salaterce układamy po kolei:

  1. fasola
  2. warstwa ketchupu
  3. jaja
  4. warstwa majonezu
  5. kukurydza
  6. ketchup
  7. posypać dla dekoracji papryką

Smacznego

file1336969791



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz