Pomidory nadziewane szpinakiem

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą

 

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

 

Lista zakupów:

  • 4 pomidory

  • 100 g świeżego szpinaku

  • 50 g masła

  • 50 ml wina wytrawnego białego

  • 200 g mozarelli

Przyprawy KAMIS:

  • Sól morska w młynku

  • Pieprz czarny młotkowany Specialite

  • 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite

  • 0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite

    źródło: www.kamis.pl

 




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz