Pomidory nadziewane szpinakiem

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą

 

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

 

Lista zakupów:

  • 4 pomidory

  • 100 g świeżego szpinaku

  • 50 g masła

  • 50 ml wina wytrawnego białego

  • 200 g mozarelli

Przyprawy KAMIS:

  • Sól morska w  młynku

  • Pieprz czarny młotkowany Specialite

  • 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite

  • 0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite

    źródło: www.kamis.pl

 




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...