Pomidory nadziewane szpinakiem

28 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą

 

Czas przygotowania: 20 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

 

Lista zakupów:

  • 4 pomidory

  • 100 g świeżego szpinaku

  • 50 g masła

  • 50 ml wina wytrawnego białego

  • 200 g mozarelli

Przyprawy KAMIS:

  • Sól morska w  młynku

  • Pieprz czarny młotkowany Specialite

  • 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite

  • 0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite

    źródło: www.kamis.pl

 




FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....