Pomidory nadziewane szpinakiem
Artykuł zewnętrzny
Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.
Lista zakupów:
-
4 pomidory
-
100 g świeżego szpinaku
-
50 g masła
-
50 ml wina wytrawnego białego
-
200 g mozarelli
Przyprawy KAMIS:
-
Sól morska w młynku
-
Pieprz czarny młotkowany Specialite
-
1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite
-
0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite
źródło: www.kamis.pl