Gruszki z rusztu

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

 

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

Lista zakupów:

  • 6 gruszek

  • 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS

  • 50 g cukru

  • 1 passiflora

  • 1 kiwi

  • 2 truskawki

  • 30 g szynki suszonej

  • 20 ml oleju



źródło: www.kamis.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz