Pomidory faszerowane z tuńczykiem

5 września 2011, dodał: Larcenciel
Artykuł zewnętrzny

Potrzebne składniki

tuńczyk w oleju z puszki
4 pomidory
3 łodygi selera naciowego
cebula dymka
por
jajko ugotowane na twardo
łyżka mrożonego groszku
po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób wykonania
Por, seler i dymkę pokroić w jak najcieńsze plasterki, papryki w kostkę. Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 min, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować jeszcze 2 min. Odcedzić i ostudzić. Jajo posiekać, dodać do warzyw i wraz z majonezem dokładnie wymieszać. Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć sałatką, lekko wymieszać widelcem. Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go i dodać do sałatki. Połówki pomidorów napełnić doprawioną sałatką, ozdobić listkami selera naciowego…



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz