pomidory faszerowane komosą ryżową

24 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

4 duże pomidory

1 szklanka komosy ryżowej

kilka suszonych daktyli

30 g sera koziego

2 szklanki wody

suszona mięta

suszone kwiaty lawendy

suszone kwiaty nagietka

sól, pieprz, kurkuma

  • komosę wsypujemy do wrzącej wody z dodatkiem soli i kurkumy,
  • gotujemy 15 minut na małym ogniu, po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i napęcznienia,
  • daktyle moczymy chwilę w gorącej wodzie, kroimy je w kostkę,
  • do komosy dodajemy sól, pieprz, suszone kwiaty, miętę, pokruszony ser, daktyle,mieszamy,
  • pomidorom ścinamy wierzch, drążymy delikatnie by nie uszkodzić,
  • nakładamy do każdego pomidora porcje farszu,
  • pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 minut

file1269418320



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...