pomidory faszerowane komosą ryżową

24 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

4 duże pomidory

1 szklanka komosy ryżowej

kilka suszonych daktyli

30 g sera koziego

2 szklanki wody

suszona mięta

suszone kwiaty lawendy

suszone kwiaty nagietka

sól, pieprz, kurkuma

  • komosę wsypujemy do wrzącej wody z dodatkiem soli i kurkumy,
  • gotujemy 15 minut na małym ogniu, po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i napęcznienia,
  • daktyle moczymy chwilę w gorącej wodzie, kroimy je w kostkę,
  • do komosy dodajemy sól, pieprz, suszone kwiaty, miętę, pokruszony ser, daktyle,mieszamy,
  • pomidorom ścinamy wierzch, drążymy delikatnie by nie uszkodzić,
  • nakładamy do każdego pomidora porcje farszu,
  • pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 minut

file1269418320



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...