Pomidorki faszerowane serem feta

10 kwietnia 2023,
dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Porcja dla 2-3 osób:

opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki

Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by spodem mogły stabilnie stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Przepis dodaję do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor” – wesoła przekąska.

file1327865613



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....