Pomidorki faszerowane serem feta

10 kwietnia 2023, dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Porcja dla 2-3 osób:

opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki

Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by spodem mogły stabilnie stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Przepis dodaję do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor” – wesoła przekąska.

file1327865613



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...