Pomidorki faszerowane serem feta

10 kwietnia 2023,
dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Porcja dla 2-3 osób:

opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki

Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by spodem mogły stabilnie stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Przepis dodaję do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor” – wesoła przekąska.

file1327865613



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...