Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

27 stycznia 2012, dodał: Aneta Klimecka

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Składniki:
  • cukinia
  • pomidor czerwony
  • kostka sera feta
  • szczypta oregano
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 gałązki dymki
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:
– Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem.
– Plastry cukinii lekko grillujemy
– Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
– Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
– Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suche włosy - nic nie działa
Wiem, że to naprawdę duży problem, bo sama go miałam i udało mi się...
Jaki podkład wybrac do cery mieszan…
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Makijaż do danego typu urody
Ja mam śniadą cerę, ciemne oczy i włosy więc tylko wyraziste kolory się sprawdzają
W jaki sposób używać rozświetlaczy?…
Umiarkowanie, żeby nie świecić się za bardzo...