Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieczarkowym

13 lutego 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dwie nieduże polędwiczki wieprzowe

śmietana 12 % (ewentualnie jogurt)

20 dag pieczarek

cebulka

przyprawy według uznania

Pieczarki podsmażyc na oleju z cebulką, dodać sól i pieprz, podlać wodą, a na koniec śmietankę wymieszaną z wodą oraz łyżką mąki pszennej. Polędwiczki smażyć wczesniej przyprawione i oczywiście zostawione na minimum godzine w lodówce – na gorącym oleju po dwie minuty z każdej strony. Polędwiczki warto przed smażeniem lekko rozbić. Zalać sosem pieczarkowym i udekorować natką pietruszki.

file1266062913



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...