Placuszki z paluszków krabowych

25 września 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny
  • Składniki:
  • 1 opakowanie paluszków krabowych o wadze 250 g
  • 4 średnie ziemniaki
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • sok z 1 cytryny
  • ząbek czosnku drobno posiekany
  • sól cytrynowa
  • sól
  • pieprz biały
  • olej do smażenia
  • Ziemniaki gotujemy, studzimy i rozgniatamy widelcem. Przekładamy do miski razem z pociętymi drobno paluszkami krabowymi, natką pietruszki, jajkiem, sokiem z cytryny i przyprawami. Łączymy mieszając składniki i smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej teflonowej aby kotlecik nie przywierał a ładnie się rumienił.
    Wyszło 8 sztuk.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz