Szałot

25 września 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobać
  • 2 markwie
  • 1 piytruszka
  • 1/2 sylyra
  • 3 łogórki kiszune
  • 1/2 biksy groszku
  • sól, pieprz
  • pora łyzek majunyzu
  • moja szałot – dla reszty pozostałej polski to po prostu sałatka jarzynowa;)

    Wszytkie warzywa uwarzić, łoszkrobać, pokroć, ciepnunć do gorka, wymiyszać, przyprawić, łomaścić majunyzym, wymiyszac i pojeść se i pomaszkiecić :)
    U mnie podane z piersią już nie po śląsku, bo całkiem inne klimaty, a mianowicie w środku z mozarellą, listkami bazylii i posmarowane czerwonym pesto, zawinięte, obtoczone w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Usmażone na oleju.

    Dla osób z problemami w zrozumieniu polecam: http://fazi.friko.pl/SLOWNIKSLASKI.html#0



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz