Pikantny omlet meksykański

15 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 dymki
papryka jalapeno lub zwykła zielona
10 pomidorów koktajlowych
pętko pikantnej kiełbasy lub chorizo
100 gram fasoli z puszki
100 gram warzyw konserwowanych np. kukurydza i groszek
8 jaj
100 ml śmietany
sól, pieprz, papryka
olej

Dymki posiekać, paprykę pokroić na drobne kawałki, pomidorki przepołowić. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Fasole i konserwowane warzywa osączyć na sitku. Jaja wbić do miseczki, dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, roztrzepać widelcem. Na dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, paprykę, kiełbasę, wlać masę jajeczną. Patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, kiedy jaja zaczną się ścinać rozłożyć na nich fasolę, groszek, kukurydze i pomidorki, wstawić z powrotem do piekarnika, aż omlet nabierze złotego koloru. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz