Prosty piernik świąteczny

9 grudnia 2014, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny
 Składnikipiernik
Ciasto:
3 szklanki mąki
2 szklanki kwaśnego mleka albo maślanki
1/2 szklanki oleju
2 łyżki dowolnego dżemu
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżki kakao
2 płaskie łyżeczki sody Delecta
1 cukier waniliowy Delecta
1 polewa -smak mlecznej czekolady (bez gotowania)
Delecta przyprawa do pierników

Utrzeć jajka z cukrem, stopniowo dodawać pozostałe składniki. Piec w temp. 180-200 st C.Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu .Wystudzony placek przekroić na kilka części, przełożyć je powidłami śliwkowymi. Oblać polewą czekoladową, posypać orzechami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz