URODA I ZDROWIE

Pieczony kalafior z grzybami, pomidorkami w ziołach

16 września 2020, dodał: Redakcja

Lubicie szybkie obiadowe dania jednogarnkowe? Jeśli tak to ten przepis jest dla Was: błyskawiczny i prosty, a podany z grzanką i dipem świetnie komponuje się z lampką czerwonego wina. W przepisie podano informację, aby skropić warzywa oliwą z oliwek i bulionem, ale jeśli akurat nie macie tych składników może być zwykły olej rzepakowy i woda.

kalafior

składniki:

 

  • kilogram grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki, maślaki) ewentualnie małe pieczarki
  • pół kilograma świeżych pomidorów koktajlowych lub małych polnych
  • pół kalafiora
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • przyprawy
  • zioła (natka pietruszki, kolendra lub bazylia)

 

Przygotować kalafiora: podzielić na małe różyczki, grzyby umyć, osuszyć, również pomidory. wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, pokropić oliwą z oliwek, przyprawami, czosnkiem, zalać bulionem, wymieszać, piec około 30 minut w temp. 200 stopni C. Na koniec posypać ulubionymi ziołami, podawać z dipem.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Odchudzanie przed świętami
Czy przed świętami, czy też po zawsze warto poświęcić odrobinę czasu na ruch, polecam
Jeździcie w kaskach na stoku?
Dobry kask to podstawa, nie warto ryzykować
Fitness w domu
na dobry początek ćwiczeń w domowym zaciszu polecam aerobik
Buty do biegania
Hej, w necie można dopasować idealny model dla siebie