Pieczone skrzydełka drobiowe w pikantnym sosie

15 lutego 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 szt. dużych skrzydełek drobiowych moczonych przez 2 godz. w marynacie,
  • olej,
  • oregano,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • 2 szklanki ryżu

Przygotować sos: stopić kostkę masła, dodać 6 szklanek wody, 2 łyżki Vegety, łyżeczkę papryki ostrej i łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu i 6 łyżek ketchupu pikantnego. nie doprowadzić do zagotowania. Na blachę piekarnika wysypać suchy ryż i ułożyć skrzydełka wyjęte z marynaty zalać przygotowanym sosem i włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach ok 2 godz. Upieczone podawać koniecznie z łagodna surówka a pikantny smak doskonale złagodzi lampka białego winka :) Smacznego.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...