Pieczone papryki nadziane makaronem

3 kwietnia 2013, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 g makaronu,

– 6 dużych papryk,

– 5 łyżek masła,

– 400 ml przecieru pomidorowego,

– Pół szklanki startego  parmezanu,

– 1,5 szklanki startej mozzarelli,

– bazylia.

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron według przepisu na jego opakowaniu, odcedzić a następnie ostudzić. Podgrzać piekarnik do 180C, odkroić wierzchołki papryki. Następnie pokroić je i poddusić na maśle. Dodać do nich koncentrat oraz bazylie i gotować  wszystko na małym ogniu przez ok. 5 minut. Tak przygotowany sos zmieszać z naszym makaronem i nadziać nim papryki. Na czubek posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 C przez ok. 25 minut.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz