Pieczarki z ziemniakami 2

5 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Małe co nie co.  Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.

Czas : 35 minut

Składniki :

  • 3 nieduże ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki  słodkiej śmietanki
  • sól
  • 8 dużych pieczarek- same kapelusze
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki oleju

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Utłuc dodając do nich masło i śmietankę. Wymieszać z koprem.

W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek. Zdjąć kapelusze z patelni – posolić.

Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym – można za pomocą  szprycy do dekorowania  tortów.

Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem. Dekorować gałązkami kopru.

file1304607603