Sos majonezowo-chrzanowy do mięs

5 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki, bardzo prosty, smaczny sos do zimnych mięs, wędlin lub grilla.

Czas : 10 minut

  • 1 część tartego chrzanu ( może być gotowy- kupny byle był dobrej jakości – smaczny – mocny )
  • 1 część gęstego majonezu
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Zmieszać chrzan z majonezem. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny.

Nie sposób podać ilości przypraw bo to zależy od tego jak mocny jest chrzan i od indywidualnego smaku . Proponuję dodawać na początku odrobinę cukru a potem regulowanie smaku solą i sokiem z cytryny. Ja osobiście wolę taki mało kwaśny a za to mocny i słodkawy.

Posypałam odrobiną czarnuszki dla dekoracji  bo sosy majonezowe nie specjalnie się prezentują same z siebie.

file1304607679



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz