Paluchy wiedźmy

7 lutego 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 3/4 szklanki obranych migdałów

Wszystkie składniki razem zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców – w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze w miejsce paznokcia.
Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC.

Na końcu pomalować czerwonym lukrem paznokcie i końce palców, żeby wyglądały jakby były wyrwane.

file1296916397



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz