Orzeźwiający koktail na upały

9 kwietnia 2011,
dodał: Iwona Marczewska
Artykuł zewnętrzny

Miksujemy ze sobą miąższ arbuza z bananem. Można dodać owoc kiwi. Proporcje: trzy grube plastry dużego, słodkiego arbuza na jednego banana. Nie dolewamy wody, a jeśli nie odpowiada nam gęstość, zwiększamy i zmniejszamy ją dodając owoce.
Miąższ arbuza ma w sobie dużo wody, dzięki czemu uzyskamy odpowiednią konsystencję bez dodawania płynów, a jego zapach jest świeży.
Schłodzony napój da poczucie orzeźwienia i jest doskonałą metodą na to, by poczuć się rześko podczas letnich upałów.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...