Oleje dla urody do pielęgnacji skóry twarzy – Creamy Creative Cosmetics

21 stycznia 2019, dodał: EKSPERTKA

Olej z nasion maliny czerwonej

 

Działanie: przeciwzapalne, nawilżające, regenerujące.

Jest polecany:
• dla skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej – silnie nawilża i łagodzi, nadaje miękkość, gładkość, ujędrnia,
• dla skóry problematycznej – ze stanami zapalnymi, alergią, podrażnieniami, poparzonej, uszkodzonej słońcem, działa przeciwzapalnie,
• dla skóry tłustej, trądzikowej – odblokowuje ujścia mieszków włosowych,
• dla skóry wrażliwej – jako środek wspomagający ochronę przeciwsłoneczną.

 

Szczegółowe informacje:
Olej z nasion maliny czerwonej to świetna alternatywna dla osób, kochających kosmetyki naturalne. Tłoczony na zimno, nierafinowany – to esencja bogactwa natury. Doskonale sprawdzi się zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i tej problematycznej. Surowiec doskonale nawilża, łagodzi podrażnienia, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną, a nawet łagodzi rumień posłoneczny. Ma również działanie łagodzące. Pełni również funkcje naturalnego filtra przeciwsłonecznego, ponieważ absorbuje promieniowanie w zakresie głównie UVB. Ten delikatny olej o lekkim owocowym zapachu, doskonale się rozprowadza i wchłania. Działa przeciwzapalnie, nawilżająco, zmniejsza ilość zaskórników, wspomaga pielęgnację skóry problematycznej i wymagającej oraz działa antyoksydacyjne. Poprawia elastyczność skóry. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych – OMEGA-3 i OMEGA-6 (kwas linolenowy i linolowy) oraz OMEGA-9 (oleinowy), dzięki czemu wzmacnia barierę ochronną skóry. Zawiera karotenoidy (witamina A), tokoferole (witamina E) i flawonidy, w tym elagotaniny.

Stosowanie i uwagi praktyczne: Nakładając olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju, wykonać masaż twarzy.

INCI: RUBUS IDEUS SEED OIL.

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze poniżej 20 stopni C. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych, np.: laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.
Pojemność: 50g.
Wystarczy na: około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).

Dostępna pojemność: 50 g
Cena: 49 zł
Butelka: szklana, zero-waste
Etykiety produktu: nierafinowany, zimnotłoczony, ekologiczny, wegański, nietestowany na zwierzętach, nie zawiera syntetycznych barwników i substancji zapachowych oraz składników ropopochodnych
Dystrybucja: stacjonarnie – atelier Creamy przy Chmielnej 6 w Warszawie, sklep online www.creamy.pl oraz platformy sprzedażowe: Showroom.pl, Pakamera.pl
Link do produktu: https://creamy.pl/produkt/olej-z-nasion-maliny-czerwonej/
Zastosowanie: Jako samodzielny olej do skóry twarzy, ciała, włosów; jako składnik kremów, balsamów, mleczek.

Olej z dzikiej róży

Jest polecany:

•    dla skóry suchej – nawilża,
•    dla skóry dojrzałej – regeneruje, wpływa na rozjaśnienie kolorytu skóry, odpowiedni dla skóry przebarwionej, poprawia kondycję skóry i jej elastyczność,
•    dla skóry z problemami – polecany dla skóry uszkodzonej przez nadmierne opalanie się oraz z bliznami i rozstępami, działa przeciwzapalnie przy podrażnieniach, regeneruje,
•    dla skóry wokół oczu – wpływa na poprawę elastyczności skóry,
•    dla skóry tłustej i mieszanej – wpływa na odblokowanie ujść mieszków włosowych, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego.

Szczegółowe informacje:
Olej otrzymywany z owoców róży dzikiej o ładnej, czerwono-pomarańczowej barwie. Bardzo dobry składnik kosmetyczny szczególnie dla skóry dojrzałej. Zwany „olejkiem młodości”. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – to esencja bogactwa natury! Zawiera: nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy, linolenowy), witaminy (A i C), minerały, karotenoidy (beta-karoten, zeaksantyna, likopen). Olej się dobrze rozprowadza. Ma wszechstronne działanie – antyoksydacyjne (chroni przed negatywnym wpływem wolnych rodników), przeciwzmarszczkowe, przeciwzapalne, nawilżające, regenerujące (działa na blizny i rozstępy). Polecany jest dla skóry uszkodzonej przez nadmierne opalanie się, jak również dla skóry tłustej, gdyż wpływa na odblokowanie ujść mieszków włosowych dzięki zawartości kwasu linolowego.
Stosowanie i uwagi praktyczne: Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy.

 

INCI: ROSA CANINA FRUIT OIL

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze poniżej 20 stopni C. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Bezpieczeństwo stosowania: tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Pojemność: 50g.
Wystarczy na: około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).

Dostępna pojemność: 50 g
Cena: 49 zł
Butelka: szklana, zero-waste
Etykiety produktu: nierafinowany, zimnotłoczony, ekologiczny, wegański, nietestowany na zwierzętach, nie zawiera syntetycznych barwników i substancji zapachowych oraz składników ropopochodnych
Dystrybucja: stacjonarnie – atelier Creamy przy Chmielnej 6 w Warszawie, sklep online www.creamy.pl oraz platformy sprzedażowe: Showroom.pl, Pakamera.pl
Link do produktu: https://creamy.pl/produkt/olej-z-dzikiej-rozy/
Działanie: odżywcze, regenerujące, przeciwzapalne.
Zastosowanie: W kremach, balsamach, serach.

Olej z nasion czarnej porzeczki

Jest polecany:

•    do skóry suchej, zniszczonej – działa nawilżająco, odżywczo, zmniejsza szorstkość skóry,
•    do skóry dojrzałej – działa przeciwstarzeniowo, zapobiega zmianom powstałym w wyniku fotostarzenia się skóry, zwiększa elastyczność skóry,
•    do skóry podrażnionej – działa przeciwzapalnie, łagodząco,
•    do włosów suchych, zniszczonych – działa nawilżająco, wpływa na prawidłową strukturę włosa,
•    do paznokci – wpływa na nawilżenie i wzmacnia płytkę paznokciową, zapobiegając jej łamliwości.

Szczegółowe informacje:
Surowcem do otrzymywania oleju są nasiona owoców czarnej porzeczki. Tłoczony na zimno, nierafinowany – to esencja bogactwa natury! Stosowanie oleju bezpośrednio na skórę lub w mieszankach kosmetycznych wzmacnia uszkodzoną barierę ochronną skóry, zapobiega odwadnianiu, wzmaga elastyczność. Olej jest niezwykle bogaty w NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) głównie kwas gamma-linolenowy (GLA); poza tym zawiera również kwas linolowy (LA) i alfa-linolenowy (ALA). Ważnymi składnikami są również flawonoidy, tokoferole i fitosterole. Taki skład oleju powoduje, że jest on niezwykle cennym produktem kosmetycznym wpływającym na prawidłową budowę cementu międzykomórkowego. Wzmacnia barierę lipidową skóry. Flawonoidy, polifenole, fitsterole i karotenoidy zawarte w oleju działają przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie – likwidując wolne rodniki, czym przyczyniają się do działania przeciwstarzeniowego. Duża zawartość kwasów LA i ALA wpływa na poprawę nawilżenia skóry.
Stosowanie i uwagi praktyczne: Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy.

INCI: RIBES NIGRUM SEED OIL.

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze poniżej 20 stopni C. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Bezpieczeństwo stosowania: tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.)
Pojemność: 50g.
Wystarczy na: około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).

 

Dostępna pojemność: 50 g
Cena: 49 zł
Butelka: szklana, zero-waste
Etykiety produktu: nierafinowany, zimnotłoczony, ekologiczny, wegański, nietestowany na zwierzętach, nie zawiera syntetycznych barwników i substancji zapachowych oraz składników ropopochodnych
Dystrybucja: stacjonarnie – atelier Creamy przy Chmielnej 6 w Warszawie, sklep online www.creamy.pl oraz platformy sprzedażowe: Showroom.pl, Pakamera.pl
Link do produktu: https://creamy.pl/produkt/olej-z-nasion-czarnej-porzeczki/
Działanie: uelastyczniające, regenerujące, przeciwzapalne.
Zastosowanie: Można stosować samodzielnie bezpośrednio na skórę oraz jako składnik samodzielnie wykonywanych kosmetyków  – kremów, balsamów, eliksirów, masek do włosów, odżywek do rąk i paznokci.

 

Wszystkie kosmetyki Creamy są wegańskie, nietestowane na zwierzętach, a także nie zawierają sztucznych barwników i substancji zapachowych oraz składników ropopochodnych. Kosmetyki Creamy charakteryzują się wysoką jakością składników oraz możliwością personalizacji. Zapakowane są w minimalistyczne i estetyczne jednolite czarno-białe szklane buteleczki i słoiki zero-waste, które można zwrócić przy okazji zakupów stacjonarnych, uzyskując rabat 5 zł na kolejne zakupy, ponieważ podejście ekologiczne jest bliskie idei marki. Założycielką Creamy jest Zofia Pinchinat-Witucka, Prezes Fundacji Polska-Haiti o korzeniach polsko-karaibskich. Marka Creamy zrodziła się z tęsknoty za czystym i nienaruszonym środowiskiem naturalnym i jako pierwsza w Polsce, od 2016 roku, oferuje kosmetyki z olejem Moringa, rzadkim haitańskim surowcem, ze względu na zaangażowanie pomysłodawczyni we współpracę pomiędzy dwiema ojczyznami jej rodziców – Polską a Haiti. Jej misją jest wyjście naprzeciw oczekiwaniom współczesnej kobiety przy jednoczesnej dbałości o jej dobre samopoczucie i pielęgnację zgodną z jej naturą. W doborze spersonalizowanego kosmetyku pomagają ekspertki Creamy na podstawie wywiadu indywidualnego w sklepie przy ulicy Chmielnej 6 w Warszawie. Klientki sklepu online www.creamy.pl mogą skorzystać z testu skóry, który w ciągu kilku minut pozwala odkryć kosmetyki dopasowane do swojej skóry.





loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Zakupy przez internet
To chyba zależy od sklepu :) Ja idę już tylko po sprawdzonych pewna...
Płyta indukcyjna
Płyta indukcyjna jest świetna nie tylko ze względów estetycznych, ale też ze względu na bezpieczeństwo....
nietrzymanie moczu
Spotkała się któraś z was z nietrzymaniem moczu po porodzie? Czy tabletki...
Jaki kierunek studiów wybrać?
Mam znajomą, która w wieku 59 lat zmieniła branżę:) I świetnie sobie radzi:)