Ogórki w zalewie miodowej

12 lipca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ogórki węże

Zalewa:

1/4  szkl oleju
1/4  szkl soku z cytryny
1/4  szkl octu 10%
1 szkl wody
1 ząbki czosnku
1 łyżeczki gorczycy
1/2  łyżeczki soli
5 łyżek miodu

Zalewę zagotować i wystudzić.
Ogórki poszatkować cienko razem z łupiną. Zalać wystudzoną zalewą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Można także przygotować dzień wcześniej. Udekorować.
Resztę zalewy jak nam zostanie możemy przechowywać w lodówce do następnej sałatki.

file1278961864



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...