Ogórki w zalewie miodowej

12 lipca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ogórki węże

Zalewa:

1/4  szkl oleju
1/4  szkl soku z cytryny
1/4  szkl octu 10%
1 szkl wody
1 ząbki czosnku
1 łyżeczki gorczycy
1/2  łyżeczki soli
5 łyżek miodu

Zalewę zagotować i wystudzić.
Ogórki poszatkować cienko razem z łupiną. Zalać wystudzoną zalewą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Można także przygotować dzień wcześniej. Udekorować.
Resztę zalewy jak nam zostanie możemy przechowywać w lodówce do następnej sałatki.

file1278961864



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...