URODA I ZDROWIE

Naleśniki budyniowe

14 lutego 2018, dodał: Redakcja

Ciasto naleśnikowe jest dość proste do zrobienia a jego skład jest nam wszystkim znany, jednak dodanie do niego proszku budyniowego spowoduje, że będą delikatne w smaku z nutką wanilii. Takie naleśniki można zaserwować jogurtem lub z bitą śmietaną, cukrem pudrem, kremem cytrynowym lub lukrem, owocami lub czekoladą.

Można je też podawać w formie fondue czyli obok naleśników ustawić formę do fondue z gorącą czekoladą a w innych miseczkach ułożyć owoce i orzechy.

składniki:

3 jajka
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 op. budyniu waniliowego bez cukru
3  łyżki mąki pszennej
400 ml mleka

 

Jajka zmiksować z cukrem i solą, wlać mleko i olej oraz mąkę i budyń w proszku, zmiksować. Rozgrzać patelnię (można posmarować ją łyżeczka masła klarowanego), smażyć cienkie naleśniki aby osiągnęły złoty kolor.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria Eco Nature z Bielendy. Krem, masło nawilżajće z śliwką...
Termometr
Ja mam termometr innoGio giofast gio-515, fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)