Naleśniki budyniowe

14 lutego 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ciasto naleśnikowe jest dość proste do zrobienia a jego skład jest nam wszystkim znany, jednak dodanie do niego proszku budyniowego spowoduje, że będą delikatne w smaku z nutką wanilii. Takie naleśniki można zaserwować jogurtem lub z bitą śmietaną, cukrem pudrem, kremem cytrynowym lub lukrem, owocami lub czekoladą.

Można je też podawać w formie fondue czyli obok naleśników ustawić formę do fondue z gorącą czekoladą a w innych miseczkach ułożyć owoce i orzechy.

składniki:

3 jajka
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 op. budyniu waniliowego bez cukru
3  łyżki mąki pszennej
400 ml mleka

 

Jajka zmiksować z cukrem i solą, wlać mleko i olej oraz mąkę i budyń w proszku, zmiksować. Rozgrzać patelnię (można posmarować ją łyżeczka masła klarowanego), smażyć cienkie naleśniki aby osiągnęły złoty kolor.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...