URODA I ZDROWIE

Naleśniki budyniowe

14 lutego 2018, dodał: Redakcja

Ciasto naleśnikowe jest dość proste do zrobienia a jego skład jest nam wszystkim znany, jednak dodanie do niego proszku budyniowego spowoduje, że będą delikatne w smaku z nutką wanilii. Takie naleśniki można zaserwować jogurtem lub z bitą śmietaną, cukrem pudrem, kremem cytrynowym lub lukrem, owocami lub czekoladą.

Można je też podawać w formie fondue czyli obok naleśników ustawić formę do fondue z gorącą czekoladą a w innych miseczkach ułożyć owoce i orzechy.

składniki:

3 jajka
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 op. budyniu waniliowego bez cukru
3  łyżki mąki pszennej
400 ml mleka

 

Jajka zmiksować z cukrem i solą, wlać mleko i olej oraz mąkę i budyń w proszku, zmiksować. Rozgrzać patelnię (można posmarować ją łyżeczka masła klarowanego), smażyć cienkie naleśniki aby osiągnęły złoty kolor.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Problemy z kręgosłupem
Po wielu problemach z bólami pleców, spowodowanymi w większości moją własną ignorancją tej sprawy,...
Jaki żel intymny
Z tego co wiem, to jest badzo dobry.
Czas oczekiwania na przedszkole
Jeśli chodzi o prywatne przedszkole językowe to w tego typu placówkach idzie to całkiem...
bóle pleców:(
Ja przez kilka lat zmagałem się z bólami pleców, aż postanowiłem skorzystać z usług...