URODA I ZDROWIE

Mus ze smażonego arbuza

18 lipca 2012, dodał: witaminkaa

A to gratka co? No tak wyszło. Mało że mus, że smażony arbuz to w dodatku arbuz jest żółty. Zobaczyłam go wczoraj w sklepie i uwiódł mnie łobuz;-)

Żółty arbuz jest mniej słodki, ale równie soczysty.

– 1 szklanka miąższu z żółtego arbuza
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru
– 6 łyżek jogurtu naturalnego
– 1 łyżka zarodków pszennych

Rozgrzej masło na patelni, dodaj arbuza, cukier i mieszając czasami duś około 10 min.

Pestki powinny zacząć wypływać na wierzch “ciapki” arbuzowej, teraz można je łatwo wyłowić.

Jogurt przełóż do wysokiego naczynia, następnie zbierz z patelni miąższ arbuza bez soku który się wytworzył. Zarodki dodałam jako naturalny zagęstnik, wszystko potraktuj blenderem.

Gotowy mus użyłam do maczania w nim placków bez jajecznych usmażonych na drugie śniadanie. Polecam również do deserów.

Pysznie!

file1342653383

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Black Friday
Black Friday to bujda na resorach. Jest to okres czasu kiedy sklepy sprzedają...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
A znacie zestawy na proste odchudzanie. żeby oprócz aktywności fizycznej po prostu zamienić...
Gdzie najszybciej sprzedać ciuchy ?…
Oferta jeśli chodzi o serwis masblok jest super. Można spokojnie coś sprzedać, ogłoszenia...
Gdy dziąsła krwawią...
> Hello.Kitty napisał/a:> Dawaj namiar na tego dentystę, też chętnie kupię od niego...