Mus ze smażonego arbuza

18 lipca 2012, dodał: witaminkaa
Artykuł zewnętrzny

A to gratka co? No tak wyszło. Mało że mus, że smażony arbuz to w  dodatku arbuz jest żółty. Zobaczyłam go wczoraj w sklepie i uwiódł mnie łobuz;-)

Żółty arbuz jest mniej słodki, ale równie soczysty.

– 1 szklanka miąższu z żółtego arbuza
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru
– 6 łyżek jogurtu naturalnego
– 1 łyżka zarodków pszennych

Rozgrzej masło na patelni, dodaj arbuza, cukier i mieszając czasami duś około 10 min.

Pestki powinny zacząć wypływać na wierzch “ciapki” arbuzowej, teraz można je łatwo wyłowić.

Jogurt przełóż do wysokiego naczynia, następnie zbierz z patelni miąższ arbuza bez soku który się wytworzył. Zarodki dodałam jako naturalny zagęstnik, wszystko potraktuj blenderem.

Gotowy mus użyłam do maczania w nim placków bez jajecznych usmażonych na drugie śniadanie. Polecam również do deserów.

Pysznie!

file1342653383



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.