Mus ze smażonego arbuza

18 lipca 2012,
dodał: witaminkaa
Artykuł zewnętrzny

A to gratka co? No tak wyszło. Mało że mus, że smażony arbuz to w  dodatku arbuz jest żółty. Zobaczyłam go wczoraj w sklepie i uwiódł mnie łobuz;-)

Żółty arbuz jest mniej słodki, ale równie soczysty.

– 1 szklanka miąższu z żółtego arbuza
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru
– 6 łyżek jogurtu naturalnego
– 1 łyżka zarodków pszennych

Rozgrzej masło na patelni, dodaj arbuza, cukier i mieszając czasami duś około 10 min.

Pestki powinny zacząć wypływać na wierzch “ciapki” arbuzowej, teraz można je łatwo wyłowić.

Jogurt przełóż do wysokiego naczynia, następnie zbierz z patelni miąższ arbuza bez soku który się wytworzył. Zarodki dodałam jako naturalny zagęstnik, wszystko potraktuj blenderem.

Gotowy mus użyłam do maczania w nim placków bez jajecznych usmażonych na drugie śniadanie. Polecam również do deserów.

Pysznie!

file1342653383



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....