Muffiny Pinacolada

23 października 2012, dodał: anusia2184
Artykuł zewnętrzny

Dla miłośników pinacolady coś extra , polecam :)

Składniki suche:

*190g mąki

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*1/2 łyżeczki  sody

*60 g wiórków kokosowych

* 120g brązowego cukru

Składniki mokre:

* 320g jogurtu naturalnego – ok.250 ml

* 80 ml oleju

*1 jajko

* 1 łyżka rumu lub olejku rumowego

dodatkowo 1 puszka pokrojonego ananasa i kilka łyżek wiórek kokosowych

W osobnych miskach łączymy składniki suche i mokre, następnie mokre dodajemy do suchych i delikatnie mieszamy łyżką, by uzyskać w miarę jednolite aczkolwiek grudkowate ciasto. Do ciasta dodajemy ananas ( odkładamy tyle kawałków ile gniazd w naszej formie) i raz jeszcze mieszamy. Papilotki na muffinki wypełniamy ciastem do ok. 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy kokosem i układamy po kawałku ananasa. Pieczemy ok.25 in w temperaturze 180 stopni.

Smacznego :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz