Miodowa karkówka z patelni grillowej

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Miodowa karkówka z patelni grillowej

Trochę lata zimą . Szybko- smacznie .
Czas : 30 minut

składniki:

  • 2 kotlety z karkówki bez kości
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Wymieszać marynatę z oleju, miodu i przypraw – natrzeć mięso i zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Obetrzeć z marynaty. Rozgrzać dobrze patelnię .Kłaść mięso i smażyć po jednej stronie aż mięso samo odklei się od powierzchni .Przewrócić na drugą stronę i znów smażyć aż mięso odejdzie od patelni .Skropić 3 łyżkami wody i dusić 3 minuty. Przykryć pokrywką .Odstawić z gazu i zostawić na 15 minut.
Podałam z ziemniakami z wody i paprykami marynowanymi faszerowanymi kiszoną kapustą ( kupne- bardzo smaczne )



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...