Mięsny szpinak w 30 min.

8 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

To danie każdemu zasmakuje, nawet tym którzy nie za bardzo przepadają za szpinakiem:)

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku

20 dag makaronu mogą być muszelki

2 konserwowe ogórki

30 dag mięsa mielonego wieprzowego- wołowego

2 parówki

cebula

oregano

mielona słodka papryka

oliwa z oliwek

keczup

15 dag żółtego sera

olej

Wykonanie:

Parówki oraz obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażam z mięsem na oleju. Szpinak przelewam wrzątkiem i dokładnie osączam. Makaron gotuję al dente z odrobiną oliwy. Odcedzam. Ogórki kroję w kostkę. Makaron mieszam z mięsem i warzywami. Doprawiam do smaku papryką i oregano. Krótko podsmażam. Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję nim potrawę. Zapiekam w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści. Podaję z keczupem.

Smacznego:)

file1307548635



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz