URODA I ZDROWIE

Marynowane jabłka do mięs

23 marca 2012, dodał: Alfa i Omega

składniki na 2 słoiczki:

– jabłka (muszą być zdrowe i jędrne)
– 35 dag cukru
– pół łyżeczki soli
– pełna łyżeczka kwasku cytrynowego lub 3 łyżki octu 10 %

przyprawy na 1 słoik o zawartości 0,5 litra:

– goździk
– 2 ziarenka pieprzu czarnego
– 2 ziarenka ziela angielskiego

Jabłka umyć, nie obierać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w ćwiartki (można też zdrowe jabłko włożyć jedno całe)

Poukładać w słoikach, dodać przyprawy.
Z wody, cukru, soli i octu ugotować zalewę i zalać nią jabłka. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować w temp. 80-90 stopni C przez 20 minut.
Podawać do pieczonych mięs.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...