Makaron ze szpinakiem

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Makaron ze szpinakiem – dieta wegetariańska

Składniki:pasta2

350 g makaronu penne
3 filiżanki brokułów
2 czerwone cebule, obrane, pokrojone w cienkie plasterki
2 łyżeczki przyprawy Toskanii
70 g świeżego szpinaku
400 g pomidorów
bazylia

Przygotowanie:

Makaron ugotować, dodać do makaronu brokuły na ostatnie 3 min. gotowania. Odsączyć i odstawić. Na patelni z oliwą usmażyć cebulę, dodać przyprawy i szpinak. Zdjąć z ognia i dodać pomidory. Połączyć warzywa z makaronem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec przez 15-20 min. Przed podaniem można posypać serem parmezan i świeżą bazylią.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz