Makaron z sosem paprykowym w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
składniki:
makaron rurki 30 dag
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
żółty ser 20 dag
natka pietruszki 1/3 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy wg uznania
Marchew obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni. Dodać cebulę i podsmażyć. Dodać marchew i podlać wodą. Dusić ok 5 minut. Dodać paprykę i kostkę rosołową. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i nakładać na talerze. Dodać gorący sos. Zasypać startym żółtym serem. Na koniec obsypać posiekaną pietruszką.