Makaron z krewetkami i brokułem w słodko-pikantnym sosie chilli
Artykuł zewnętrzny
Wspaniałe, urzekające prostotą danie, którego kolory poprawią humor w nawet najbardziej ponury dzień!
Porcja dla 2 osób:
160g suchego makaronu fettuccine
200g krewetek królewskich (mogą być mrożone)
200g brokuła podzielonego na malutkie różyczki
10 łyżek sosu słodko-pikantnego chilli
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odcedzić. Krewetki obrać z ogonków i wrzucić na wok, dodać sos.
Brokuła zblanszować w osolonej wodzie przez około 2 minuty, odcedzić i dodać do krewetek, całość ciągle, ale delikatnie mieszać, podgrzewając.
Dodać makaron i dokładnie zamieszać, podawać natychmiast.
Przepis zgłaszam do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor„.