Pomidorki faszerowane serem feta | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pomidorki faszerowane serem feta

10 kwietnia 2023, dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Porcja dla 2-3 osób:

opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki

Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by spodem mogły stabilnie stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Przepis dodaję do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor” – wesoła przekąska.

file1327865613

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz