Pomidorki faszerowane serem feta | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne

Pomidorki faszerowane serem feta

10 kwietnia 2023, dodał: Domi z kuchni
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Porcja dla 2-3 osób:

opakowanie pomidorków cherry lub koktajlowych
ser feta (niekoniecznie marynowany, wtedy przyprawy)
oliwki do przybrania
wykałaczki

Pomidorki umyć, osuszyć i ściąć czubek tak, by spodem mogły stabilnie stać na talerzyku. Małą łyżeczką wydrążyć miąższ i go wyrzucić, a zostawić „czapeczki”.

Pomidorki kolejno faszerować serem, nabijać je na wykałaczki, nabijać na nie „czapeczki”, a na końcu oliwki. Układać obok siebie na talerzyku. Do czasu podania pomidorki przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Przepis dodaję do konkursu „Przepis na danie poprawiające humor” – wesoła przekąska.

file1327865613

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Oddawanie krwi
Oddawałam krew regularnie, teraz już nie mogę ze względów zdrowotnych, ale nigdy nie miałam...
Kubeczek menstruacyjny
Tak czytam odpowiedzi i znalazłam swoją sprzed 13 lat. Powiem Wam, że totalnie zmieniłam...
Suplementacja
Czy suplementy są nam potrzebne? Jeśli tak, to w jakiej formie najlepiej je stosować?...
Zaburzenia smaku
Jakie mogą być przyczyny zaburzeń smaku i jak sobie z nimi poradzić? Mówiło...