Panierowane parówki w sezamie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panierowane parówki w sezamie

13 kwietnia 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świetna przekąska dla miłośników panierowanych kiełbasek, czy w tym przypadku cienkich drobiowych parówek, Można je serwować z surówkami lub ulubionymi dipami popijając piwem. Dodatek sezamu nie jest konieczny, ale nada temu daniu wyjątkowy posmak.

panierowane parówki

 

składniki:

6 parówek lub cienkich kiełbasek drobiowych

jajko

mąka

bułka

sól, pieprz, papryka słodka

garść sezamu

olej rzepakowy do smażenia

Nakłuwamy obrane z osłonek parówki lub kiełbaski, oprószamy przyprawami, wkładamy do miski z mąką, obtaczamy potem w jajku a na koniec w bułce. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuczczu (najlepiej aby tłuszcz w całości zakrył nasze kiełbaski, serwujemy na liściach sałaty ze świeżymi ziołami lub dipami.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Panierowane parówki w sezamie

  1. avatar Jagoda pisze:

    Mega fajnie wypadają jako przekąska.

Dodaj komentarz