Sznycel po monahijsku z musztardą i chrzanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne

Sznycel po monahijsku z musztardą i chrzanem

13 kwietnia 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
  • 5 plastrów schabu – każdy ok 140g
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec lub połączenie oleju i masła klarowanego

schab po monahijsku

przygotowanie:

Mięso należy dobrze rozbić, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym ewentualne krople wody, posolić i popieprzyć do smaku. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony cienką warstwą musztardy i chrzanu, następnie panierować w mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu bułką. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarowanego lub smalcu.

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Oddawanie krwi
Oddawałam krew regularnie, teraz już nie mogę ze względów zdrowotnych, ale nigdy nie miałam...
Kubeczek menstruacyjny
Tak czytam odpowiedzi i znalazłam swoją sprzed 13 lat. Powiem Wam, że totalnie zmieniłam...
Suplementacja
Czy suplementy są nam potrzebne? Jeśli tak, to w jakiej formie najlepiej je stosować?...
Zaburzenia smaku
Jakie mogą być przyczyny zaburzeń smaku i jak sobie z nimi poradzić? Mówiło...