Makaron z fasolką z parmezanem

15 lipca 2022,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 150 g makaronu Trofie
– 1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
– sól
Do pesto:
– 1 pęczek liści bazylii
– 2 ząbki czosnku, posiekane
z krewetkami5– 40 g parmezanu, startego
– oliwa z oliwek
– 100 g fasolki szparagowej
– 30 g masła
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 10 minut od zakończenia gotowania, dodać ziemniaki do makaronu. Pierwsze cztery składniki pesto wymieszać w maszynce, zrobić ciasto, a następnie dodać tyle oleju, aby rozluźnić konsystencję. Dodać trochę soli i odstawić. 5 minut od zakończenia gotowania makaronu, dodać fasolkę. Ciepłe głębokie talerze wygrzane w piekarniku polać 2 łyżkami pesto, położyć makaron i warzywa i polać masłem. Podawać z parmezanem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....